Termékeink
Siberian kaviár

Szibériai kaviár

A szibériai tok (siberian sturgeon) ikrájából készült luxustermék. A hal latin tudományos neve: Acipenser baerii.

Kaviárja rendkívüli krémes, bársonyosan olvadó élményt nyújt,közepes méret (2,8 – 3,0mm), és csillogó ikrafelület jellemzi.

Osetra kaviár

Osetra kaviár

A vágótok (russian sturgeon) ikrájából készített luxustermék. A hal tudományos neve: Acipenser gueldenstaedtii.

Kaviárjára jellemző hosszantartó, enyhén mogyorós íz akár 3mm-t meghaladó szemméretével párosulva lenyűgözi érzékszerveit.

Sterlet kaviár

Kecsege kaviár

A kecsege (sterlet) ikrájából készített luxustermék. A hal tudományos neve: Acipenser ruthenus.

Kaviárja különleges színeivel és kivételesen fűszeres ízével felejthetetlen kulináris élvezetben részesíti. Szemméret: 2,0 – 2,8mm.

A kaviár fogyasztása

A Caviar Danubius termékei enyhén sózottak (malossol). Az így készített kaviárok ízét a szakértők magasabbra értékelik az egyéb tartósítási eljárásokkal szemben.

A kaviárt fogyasztása előtt legalább 10-15 percig tároljuk szobahőmérsékleten, de magát a dobozt csak az utolsó pillanatban nyissuk fel annak érdekében, hogy a kaviár minél rövidebb ideig érintkezzen a levegővel.

Célszerű a kaviárt speciális kaviáredényben tálalni, melynek alsó részét folyamatosan jég hűti. Fogyasztását lehetőség szerint magában ajánlják, de ehetjük pirítóssal, főtt tojással, citromlével, hagymával és némi tejföllel is, a lényeg, hogy semmilyen módon ne nyomjuk el a kaviár jellegzetes ízét.

Maga a kaviár fémekkel könnyen reakcióba lép, így hagyományosan csont, arany vagy gyöngyház kanállal fogyasztják. A minőségi italok közül vodkát vagy pezsgőt javasolnak mellé a szakértők. A kaviár nehezen viseli a hőkezelést, ezért az ételekhez csak az utolsó pillanatban, közvetlenül tálalás előtt adható.