A kaviár fogyasztása
A Caviar Danubius termékei enyhén sózottak (malossol). Az így készített kaviárok ízét a szakértők magasabbra értékelik az egyéb tartósítási eljárásokkal szemben.
A kaviárt fogyasztása előtt legalább 10-15 percig tároljuk szobahőmérsékleten, de magát a dobozt csak az utolsó pillanatban nyissuk fel annak érdekében, hogy a kaviár minél rövidebb ideig érintkezzen a levegővel.
Célszerű a kaviárt speciális kaviáredényben tálalni, melynek alsó részét folyamatosan jég hűti. Fogyasztását lehetőség szerint magában ajánlják, de ehetjük pirítóssal, főtt tojással, citromlével, hagymával és némi tejföllel is, a lényeg, hogy semmilyen módon ne nyomjuk el a kaviár jellegzetes ízét.
Maga a kaviár fémekkel könnyen reakcióba lép, így hagyományosan csont, arany vagy gyöngyház kanállal fogyasztják. A minőségi italok közül vodkát vagy pezsgőt javasolnak mellé a szakértők. A kaviár nehezen viseli a hőkezelést, ezért az ételekhez csak az utolsó pillanatban, közvetlenül tálalás előtt adható.