Termékeink
Siberian kaviár

Szibériai kaviár

A szibériai tok (siberian sturgeon) ikrájából készült luxustermék. A hal latin tudományos neve: Acipenser baerii.

Kaviárja rendkívüli krémes, bársonyosan olvadó élményt nyújt,közepes méret (2,8 – 3,0mm), és csillogó ikrafelület jellemzi.

Osetra kaviár

Osetra kaviár

A vágótok (russian sturgeon) ikrájából készített luxustermék. A hal tudományos neve: Acipenser gueldenstaedtii.

Kaviárjára jellemző hosszantartó, enyhén mogyorós íz akár 3mm-t meghaladó szemméretével párosulva lenyűgözi érzékszerveit.

Sterlet kaviár

Kecsege kaviár

A kecsege (sterlet) ikrájából készített luxustermék. A hal tudományos neve: Acipenser ruthenus.

Kaviárja különleges színeivel és kivételesen fűszeres ízével felejthetetlen kulináris élvezetben részesíti. Szemméret: 2,0 – 2,8mm.

Consumption of Caviar

Products of Caviar Danubius are lightly salted (malossol). Experts appreciate the flavor ofcaviars made in this way higher than that of other preservation processes.

Before consumption, keep the caviar at room temperature at least for 10 – 15 minutes; however, open the box only in the last moment in order to expose the caviar to the air for the shortest period of time.

The caviar should be served in caviar dish whose lower part is continuously being cooled by ice. It is recommended to have it possibly without accompaniments; however, you may eat it with toast, boiled eggs, lemon juiceand onion and also some sour cream – the key point is not to suppress the characteristic taste of the caviar in any way.

Since the caviar easily reacts with metals, it is traditionally consumed with spoon made from bone, gold or mother-of pearl. Of the quality drinks, experts recommend to have champagne or vodka with it. Caviar hardly endures heat-treatment; therefore, it may be added to dishes only in the last moment, right before serving.